Telefonie
Netwerkbekabeling
Draadloze netwerken
Camerasystemen

Stichting Odyssee

Odyssee is een jonge organisatie die passend onderwijs biedt aan bijna 2000 leerlingen van 4 tot 18 uit Sneek, Harlingen en omgeving. Het onderwijs wordt gegeven door een enthousiast team van 285 medewerkers - variërend van assistent en vakleerkracht tot conciërge en experts.

Het Odyssee DNA laat zich karakteriseren door de volgende kernwaarden:
Eigenwijsheid – Energiek – Avontuurlijk – Samen met respect voor verschillen - Open en Nieuwsgierig – Kritisch op Kwaliteit.

https://www.odysseescholen.nl/


Odyssee was in eerste instantie op zoek naar een telecomleverancier (het liefst lokaal) die een kwaliteitsslag kon maken voor de telefonie op de twaalf scholen en het servicebureau. Innovatie en partnership vindt men bij Odyssee erg belangrijk en door de professionele en avontuurlijke cultuur binnen de organisatie wil men bijblijven in de hedendaagse technieken. De omstandigheden rondom Covid-19 waren een goed moment voor met name het servicebureau om de telefonie flexibeler en moderner in te richten. Men kan nu vanuit huis inloggen in de telefonie omgeving via een applicatie op zowel de smartphone als laptop. Thuiswerken was nog nooit zo eenvoudig en efficiënt.

Naast het telefonieproject waren er op de scholen problemen met de dekking van het Wifi netwerk. Juist in een tijd waar meer en meer digitaal onderwijs wordt gegeven is stabiele Wifi cruciaal. Faber Telecom & Data heeft het Wifi netwerk vervangen voor een UniFi oplossing met een UniFi cloudomgeving waarin alle accespoints op afstand kunnen worden beheerd en gemonitord. Gaat een accespoint op een van de scholen offline? Dan weten we dit direct en kan er op afstand service verleend worden. Dit bespaart een hoop tijd, downtime van apparatuur en uiteindelijk geld.

Sjouke Tjalsma (domeinvoorzitter ICT) van Odyssee: "Ik ben blij met een partner als Faber Telecom & Data. De technische kennis die ze in huis hebben, de uitstekende serviceverlening en korte lijnen zijn voor hun een vanzelfsprekendheid en voor ons als klant plezierig om op terug te kunnen vallen."   

Stichting Odyssee

Een greep uit onze projecten

20 Augustus 2019

Volg de bouw van Campus Damwâld

Damwâld krijgt een nieuw onderkomen voor de huidige 3 basisscholen en tevens wordt de sporthal vervangen. Dit straks allemaal onder 1 dak : Campus Damwâld.
Het motto voor de bouw is Skjin, Grien, Tûk en Sûn (Schoon, Groen, Slim en Gezond). 

20 Mei 2019

Case Study Panasonic

Panasonic System Communications Europe heeft ons project bij Best Western Plus Groningen Plaza gekozen voor een case study voor op hun website. Uiteraard zijn wij daar erg trots op !

18 Maart 2019

Bezoek onze stand op de BCDN

Komende dagen zijn we weer aanwezig op de Business Contact Dagen Noord. Komt u ook even langs bij onze vernieuwde stand ? Wij staan op stand nummer 4130.