Telefonie
Netwerkbekabeling
Draadloze netwerken
Camerasystemen

Data infrastructuren

Data standaard wordt steeds hoger

 

Faber Telecom & Data is betrokken bij erg veel projecten waar databekabelingen moeten worden gerealiseerd.

Deze opdrachten worden vaak als onderaannemer uitgevoerd maar ook worden ze rechstreeks door de opdrachtgever gegund. Projecten als nieuwe of bestaande bedrijven, scholen, labaratoria, overheidsgebouwen en worden door onze monteurs vakkundig van deze systemen voorzien.


Wat de laatste tijd opvalt is dat de gevraagde standaarden voor deze installaties steeds hoger worden.

Waar een aantal jaren geleden de cat5e norm normaal was en af en toe werd gevraagd naar cat6, is nu steeds vaker de cat6A norm voorgeschreven.

Dit is gezien de ontwikkelingen op datagebied begrijpelijk: Ieder jaar gaan de snelheden van de datastromen omhoog en verbazen we ons weer over de nieuwe uitvindingen. Waar men een aantal jaren terug glasvezel als enige en ultieme oplossing zag zie je nu dat er ook via koperverbindingen snelheden kunnen worden gerealiseerd die voorheen ondenkbaar leken!

 

Een voorwaarde voor goede werking van dergelijke kabel systemen is een correcte aanleg. Dit is meer dan kabeltje trekken en outlet monteren. De minste afwijking in de aanleg of afwerking is in de meetwaarden ogenblikkelijk zichtbaar en dus van invloed op de kwaliteit van het netwerk. Dit komt terug in het functioneren van het totale datanetwerk (alle PC's met servers en andere apparatuur). Hierdoor zouden irritaties over het niet goed functioneren van de automatisering kunnen ontstaan. Storingen en daardoor extra beheer van de automatiseringsdeskundige zijn het gevolg.

Faber Telecom & Data levert de installaties met meetrapporten en fabriekscertificaat op zodat er een minimale garantie van 15 jaar op goede werking van de opgeleverde installatie is.

 

 

Data infrastructuren

Een greep uit onze projecten

18 Maart 2019

Bezoek onze stand op de BCDN

Komende dagen zijn we weer aanwezig op de Business Contact Dagen Noord. Komt u ook even langs bij onze vernieuwde stand ? Wij staan op stand nummer 4130.
 

23 Juli 2018

Voorkom hoge data rekeningen in het buitenlandVoorkom een hoge datarekening na je vakantie met deze tips

Tegenwoordig is dit de normaalste zaak van de wereld om je mobiel op vakantie net zo te gebruiken als thuis, maar denk je op dat moment wel na wat dit doet met je dataverbruik? Dagelijks worden gebruikers van data in het buitenland bij thuiskomst ‘verrast’ door (hele) hoge rekeningen. Let daarom extra goed op in het buitenland en lees onderstaande tips voordat je op vakantie gaat om dit te voorkomen.
 

19 Februari 2018

Omzetten ISDN

U wordt waarschijnlijk ook van alle kanten benaderd om tijdig het omzetten van ISDN te regelen.
En inderdaad: september 2019 is echt het einde voor de ISDN aansluitingen. KPN gaat de wijkcentrales allemaal omzetten naar volledige IP dienstverlening. Dat betekent voor veel klanten niets, zij zijn al lang op IP overgestapt, maar voor anderen moet het nog worden geregeld.
Eén tip: Wacht niet te lang want naar verluid is het echt over en uit en dus zou u zonder telefonie zitten als u te laat bent.