Telefonie
Netwerkbekabeling
Draadloze netwerken
Camerasystemen

Netwerkbekabeling

Faber Telecom & Data is specialist in de aanleg van datanetwerken volgens de hoogste standaarden.  

Zowel glasvezel als koper verbindingen worden door ons in eigen beheer zorgvuldig en gecertificeerd gerealiseerd.
 


    

Omdat de alsmaar toenemende snelheid van dataoverdracht tussen de werkstations en de server vraagt om een hoge betrouwbaarheid én beschikbaarheid van het datanetwerk, werken wij met bekabelingsconcepten van vooraanstaande merken als Siemon, Dätwyler en AMP.

Siemon Cabling System
The Siemon Company is sinds 1903 een leidende wereldwijde speler en levert producten die aan zeer hoge eisen voldoen. Siemon ontwikkelt en produceert kwalitatief hoogwaardige componenten en biedt ondersteuning voor het ontwerpen van de IT-infrastructuur die nodig is om bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

AMP
AMP is een onderdeel van TE Connectivity en is eveneens een wereldspeler van formaat. AMP levert een volledig programma van bekabeling en bekabelingsproducten. Het gaat hierbij om meer dan 700.000 artikelen op het gebied van connectivity, voor zowel koper- als glasvezelkabel.

Dätwyler
Dätwyler heeft sinds 1915 de snelle technische ontwikkeling, constructie en productie van kabels en systemen mede bepaald. De Dätwyler Holding AG omvat wereldwijd ondernemingen op het gebied van onder meer kabels, rubber en kunststof, precisie staalbuizen en technische componenten. Deze technologiereus denkt en handelt klantgericht en wil de bestaande kabeltechnologie voortdurend verbeteren.

De aanleg van een goed netwerk is essentieel voor de werking van IP systemen. Slecht werkende infrastructuur zorgt voor veel onnodige tijd, kosten en frustraties van IT afdelingen. Na oplevering worden garanties afgegeven voor bijvoorbeeld 20 jaar op de goede werking. Over die looptijd is de investering in  infrastructuur slechts een heel klein onderdeel van het totale IT budget.

Dankzij onze kennis en ervaring gebruiken we bij de aanleg gegarandeerd de juiste materialen. Daarnaast beschikken we zelf over meetapparatuur om het netwerk optimaal te laten functioneren.  De fabrikant stelt strenge eisen aan het opleidingsniveau van uitvoerende medewerkers en aan de kwaliteit van de werkzaamheden. Onze monteurs zijn opgeleid om de netwerken zelfstandig te certificeren. Hierdoor bent u jarenlang verzekerd van een betrouwbaar en stabiel netwerk. Handig: ook een bestaand netwerk kunt u door ons laten doormeten om erachter te komen of het nog voldoet aan de gestelde eisen.

Over garantie gesproken
De fabrikant van de datacomponenten geeft via Faber Telecom & Data een garantie af op het geleverde product van maximaal 20 jaar! Dit geldt, bij eventuele afwijkingen in de fabricage, voor zowel de gebruikte materialen als de vervangingskosten daarvan.


'Snelle dataoverdracht tussen het werkstation en de server
vraagt een hoge betrouwbaarheid en beschikbaarheid van het datanetwerk'

20 Mei 2019

Case Study Panasonic

Panasonic System Communications Europe heeft ons project bij Best Western Plus Groningen Plaza gekozen voor een case study voor op hun website. Uiteraard zijn wij daar erg trots op !

18 Maart 2019

Bezoek onze stand op de BCDN

Komende dagen zijn we weer aanwezig op de Business Contact Dagen Noord. Komt u ook even langs bij onze vernieuwde stand ? Wij staan op stand nummer 4130.
 

23 Juli 2018

Voorkom hoge data rekeningen in het buitenlandVoorkom een hoge datarekening na je vakantie met deze tips

Tegenwoordig is dit de normaalste zaak van de wereld om je mobiel op vakantie net zo te gebruiken als thuis, maar denk je op dat moment wel na wat dit doet met je dataverbruik? Dagelijks worden gebruikers van data in het buitenland bij thuiskomst ‘verrast’ door (hele) hoge rekeningen. Let daarom extra goed op in het buitenland en lees onderstaande tips voordat je op vakantie gaat om dit te voorkomen.
 

Een greep uit onze projecten

Waaksma taxicentrale
Waaksma taxicentrale
Groninger Museum
Groninger Museum
Nieuw overslagcentrum Hoekstra Sneek
Nieuw overslagcentrum Hoekstra Sneek
Datanetwerk nieuwe kantoor Probo
Datanetwerk nieuwe kantoor Probo
Inmarsat grondstation Burum
Inmarsat grondstation Burum
SMI groep
SMI groep