Telefonie
Netwerkbekabeling
Draadloze netwerken
Camerasystemen

Draadloze netwerken

WiFi netwerken zijn er in verschillende soorten. De techniek met bijbehorende standaarden wordt steeds verder aangepast om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Faber Telecom & Data heeft kennis van de gangbare standaarden met elk hun eigenschappen omtrent doorvoersnelheid en bereik. Ook beschikken we over meetapparatuur om storingsbronnen te kunnen lokaliseren.
 
Toegang en beveiliging
Met name in de zakelijke omgeving wil men steeds vaker gebruik maken van WiFi op zowel het zakelijke als het eigen apparaat. Hierbij treden wel veiligheidsrisico’s op en moet er op gelet worden dat de netwerken goed worden afgeschermd. Naast de gebruikelijke beveiligingsmethoden met WPA (Wi-Fi Protected Access) en Radius (gekoppeld aan de active directory zodat iedereen zijn eigen inloggegevens heeft voor de wifi verbinding) zijn er ook mogelijkheden voor tijdelijke toegang middels tickets. Bij bijvoorbeeld jachthavens, campings, hotels is dit een veel toegepaste methode.

Hoe gaan we te werk?
Faber Telecom & Data legt WiFi netwerken aan op basis van een gedegen vooropgezet plan. Voordat een draadloos netwerk kan worden geplaatst, wordt eerst een meting gedaan. Hieruit blijkt wat het bereik van de zenders in de praktijk is. Aan de hand daarvan kan een dekkingsplan worden gemaakt, een zogenaamde heatmap, waarop de positie, de reikweidte en de prestatie van de zenders duidelijk zichtbaar is. De apparatuur die wij leveren is uitstekend geschikt voor zowel indoor- als outdooroplossingen.
 

'Met onze uitgebreide kennis van techniek én met zorgvuldige aandacht voor beveiliging
bieden we kwalitatief hoogwaardige draadloze netwerkoplossingen'

20 Mei 2019

Case Study Panasonic

Panasonic System Communications Europe heeft ons project bij Best Western Plus Groningen Plaza gekozen voor een case study voor op hun website. Uiteraard zijn wij daar erg trots op !

18 Maart 2019

Bezoek onze stand op de BCDN

Komende dagen zijn we weer aanwezig op de Business Contact Dagen Noord. Komt u ook even langs bij onze vernieuwde stand ? Wij staan op stand nummer 4130.
 

23 Juli 2018

Voorkom hoge data rekeningen in het buitenlandVoorkom een hoge datarekening na je vakantie met deze tips

Tegenwoordig is dit de normaalste zaak van de wereld om je mobiel op vakantie net zo te gebruiken als thuis, maar denk je op dat moment wel na wat dit doet met je dataverbruik? Dagelijks worden gebruikers van data in het buitenland bij thuiskomst ‘verrast’ door (hele) hoge rekeningen. Let daarom extra goed op in het buitenland en lees onderstaande tips voordat je op vakantie gaat om dit te voorkomen.
 

Een greep uit onze projecten

Waaksma taxicentrale
Waaksma taxicentrale
Groninger Museum
Groninger Museum
Nieuw overslagcentrum Hoekstra Sneek
Nieuw overslagcentrum Hoekstra Sneek
Datanetwerk nieuwe kantoor Probo
Datanetwerk nieuwe kantoor Probo
Inmarsat grondstation Burum
Inmarsat grondstation Burum
SMI groep
SMI groep