Telefonie
Netwerkbekabeling
Draadloze netwerken
Camerasystemen

Draadloze netwerken

WiFi netwerken zijn er in verschillende soorten. De techniek met bijbehorende standaarden wordt steeds verder aangepast om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Faber Telecom & Data heeft kennis van de gangbare standaarden met elk hun eigenschappen omtrent doorvoersnelheid en bereik. Ook beschikken we over meetapparatuur om storingsbronnen te kunnen lokaliseren.
 
Toegang en beveiliging
Met name in de zakelijke omgeving wil men steeds vaker gebruik maken van WiFi op zowel het zakelijke als het eigen apparaat. Hierbij treden wel veiligheidsrisico’s op en moet er op gelet worden dat de netwerken goed worden afgeschermd. Naast de gebruikelijke beveiligingsmethoden met WPA (Wi-Fi Protected Access) en Radius (gekoppeld aan de active directory zodat iedereen zijn eigen inloggegevens heeft voor de wifi verbinding) zijn er ook mogelijkheden voor tijdelijke toegang middels tickets. Bij bijvoorbeeld jachthavens, campings, hotels is dit een veel toegepaste methode.

Hoe gaan we te werk?
Faber Telecom & Data legt WiFi netwerken aan op basis van een gedegen vooropgezet plan. Voordat een draadloos netwerk kan worden geplaatst, wordt eerst een meting gedaan. Hieruit blijkt wat het bereik van de zenders in de praktijk is. Aan de hand daarvan kan een dekkingsplan worden gemaakt, een zogenaamde heatmap, waarop de positie, de reikweidte en de prestatie van de zenders duidelijk zichtbaar is. De apparatuur die wij leveren is uitstekend geschikt voor zowel indoor- als outdooroplossingen.
 

'Met onze uitgebreide kennis van techniek én met zorgvuldige aandacht voor beveiliging
bieden we kwalitatief hoogwaardige draadloze netwerkoplossingen'

20 Augustus 2019

Volg de bouw van Campus Damwâld

Damwâld krijgt een nieuw onderkomen voor de huidige 3 basisscholen en tevens wordt de sporthal vervangen. Dit straks allemaal onder 1 dak : Campus Damwâld.
Het motto voor de bouw is Skjin, Grien, Tûk en Sûn (Schoon, Groen, Slim en Gezond). 

20 Mei 2019

Case Study Panasonic

Panasonic System Communications Europe heeft ons project bij Best Western Plus Groningen Plaza gekozen voor een case study voor op hun website. Uiteraard zijn wij daar erg trots op !

18 Maart 2019

Bezoek onze stand op de BCDN

Komende dagen zijn we weer aanwezig op de Business Contact Dagen Noord. Komt u ook even langs bij onze vernieuwde stand ? Wij staan op stand nummer 4130.
 

Een greep uit onze projecten

Stichting Arlanta
Stichting Arlanta
In2Doors
In2Doors
PCBO Leeuwarden
PCBO Leeuwarden
Ferucom
Ferucom
MOA
MOA
FK Motoren
FK Motoren