Een greep uit onze projecten


Data infrastructuren

Data standaard wordt steeds hoger

 

Faber Telecom & Data is betrokken bij erg veel projecten waar databekabelingen moeten worden gerealiseerd.

Deze opdrachten worden vaak als onderaannemer uitgevoerd maar ook worden ze rechstreeks door de opdrachtgever gegund. Projecten als nieuwe of bestaande bedrijven, scholen, labaratoria, overheidsgebouwen en worden door onze monteurs vakkundig van deze systemen voorzien.Wat de laatste tijd opvalt is dat de gevraagde standaarden voor deze installaties steeds hoger worden.

Waar een aantal jaren geleden de cat5e norm normaal was en af en toe werd gevraagd naar cat6, is nu steeds vaker de cat6A norm voorgeschreven.

Dit is gezien de ontwikkelingen op datagebied begrijpelijk: Ieder jaar gaan de snelheden van de datastromen omhoog en verbazen we ons weer over de nieuwe uitvindingen. Waar men een aantal jaren terug glasvezel als enige en ultieme oplossing zag zie je nu dat er ook via koperverbindingen snelheden kunnen worden gerealiseerd die voorheen ondenkbaar leken!

 

Een voorwaarde voor goede werking van dergelijke kabel systemen is een correcte aanleg. Dit is meer dan kabeltje trekken en outlet monteren. De minste afwijking in de aanleg of afwerking is in de meetwaarden ogenblikkelijk zichtbaar en dus van invloed op de kwaliteit van het netwerk. Dit komt terug in het functioneren van het totale datanetwerk (alle PC's met servers en andere apparatuur). Hierdoor zouden irritaties over het niet goed functioneren van de automatisering kunnen ontstaan. Storingen en daardoor extra beheer van de automatiseringsdeskundige zijn het gevolg.

Faber Telecom & Data levert de installaties met meetrapporten en fabriekscertificaat op zodat er een minimale garantie van 15 jaar op goede werking van de opgeleverde installatie is.

 

 Overige projectenGroninger MuseumNieuw overslagcentrum Hoekstra SneekDatanetwerk nieuwe kantoor ProboInmarsat grondstation BurumSMI groepMakelaardij SneekHuisarts praktijkenHampshire hotels GroningenKlein Vaarwater AmelandLandgoed de BerenkuilVerno
Bouwbedrijf Dijkstra / Dijkstra de GraafMulti Tech ServiceKabelnoordDe Zwart SchildersbedrijfJachthaven de DraitBD Kiestra straalverbindingVan der Horst AutogroepCoop vestigingenThús WonenNatuurmuseumCadix opleidingenMetz Verhuur & BeheerVVV AmelandVeenema OlieBrinkhotel ZuidlarenBakkerij van der BijlRinsma Scania camerasysteemRinsma Scania TelefonieHytrans SystemsConntactCamerasysteemKooyenga groepHuisartsenpraktijkenWiFi JachthavensScheepspark BVA.Th. de BoerNordwin CollegeElzinga JirnsumLaweiElzinga WegenbouwKoninklijke TichelaarPanelen HollandPTH uitbreiding inspiratiecentrumOplevering NEF Werk-Leerbedrijf Dokkum KollumPheifer AutobedrijvenBaby PlanetBouma SumarKing Metaal investeert in camerasysteemIJzerhandel RaadsmaVolvo van der Schaaf AutobedrijvenKooi SecurityKijlstra Personenvervoer en AmbulancegroepOmrop FryslânPranger Rosier Installaties


Motorplaza Heerenveen

de Klokslag Machinefabriek BolswardHoekstra Transport
Kabel Noord: Breedband is een pré
Aardgas Service Noord
Inmarsat Burum
Schouwburg de Laweivan Vuuren GrouSynaedaNotebomer BouwgroepVisser bouwbedrijf
APH GroupMartinihotelWerktijd BV UitzendbureauVisafslag en Havenbedrijf LauwersoogAlewijnse Noord
Intratuin LeeuwardenThús WonenStertil / Stokvis Equipment

Van Elst en OosterbaanGrand Hotel Post PlazaAdema ArchitectenHellema Hallum