Nieuws


27 Sept 2013   Telefooncentrale wel of niet ' in de Cloud '

Een nieuwe installatie zonder grote investeringen, dat is mogelijk met VoIP telefonie. Het bellen via de internetaansluiting, en dan gebruik maken van de faciliteiten van een erg grote centrale vanuit een datacentrum kan interessant zijn voor zowel grote- als kleine bedrijven.
Het levert vaak aanzienlijke besparingen op.
Er zijn op dit moment al veel bedrijven die de overstap naar het bellen via de internetaansluiting hebben gemaakt.

Er zijn twee manieren om te gaan bellen via VoIP, de eerste is met een eigen centrale en de tweede manier is middels een gehoste oplossing.

Een eigen centrale
U kunt op dit moment in het bezit zijn van een eigen centrale maar het zou ook zo kunnen zijn dat u nog voor de keuze staat om een telefooncentrale aan te schaffen. Faber Telecom & Data werkt o.a. met telefooncentrales van Panasonic. Waarom? Omdat wij gaan voor bewezen kwaliteit en duurzaamheid. De Panasonic telefooncentrales beschikken over de nieuwste technieken op het gebied van communicatie en zijn zeer uitgebreid qua functionaliteiten. De keuze voor een eigen centrale is vaak afhankelijk van het aantal toestellen en de gewenste toepassingen.

Gehoste telefonie
Een gehost platform wordt in allerlei varianten en met erg veel verschillende prijzen aangeboden in de markt.
Faber Telecom & Data heeft er voor gekozen om alleen zaken te doen met partijen die bewezen kwaliteit bieden voor nu maar zeker ook op langere termijn.
Deze partijen zullen altijd blijven investeren in de techniek om een leidende positie te kunnen behouden maar, minstens zo belangrijk, vooral zorgen voor de nodige stabiliteit.

U bent er bij gebaat om goed bereikbaar te zijn. Slechte bereikbaarheid kost meer dan de vaak aangegeven besparingen opbrengen.
Een gehoste oplossing is voornamelijk aantrekkelijk voor de kleinere bedrijven tot bijvoorbeeld 10 telefoontoestellen. U betaalt namelijk een vast bedrag per telefoontoestel per maand. Daarboven kan het natuurlijk ook maar dat is het niet altijd een financieel voordeel.

Kortom, er is voor iedere situatie een oplossing en ook wellicht een besparingsmogelijkheid. Het terugverdienmodel bepaald of het rendabel is om de overstap te maken. Weegt bij u de besparing op tegen de investering die in de meeste gevallen nodig is om de overstap te maken.? Wij adviseren u graag.

< Terug