Nieuws


23 Juli 2018   Voorkom hoge data rekeningen in het buitenlandVoorkom een hoge datarekening na je vakantie met deze tips

Tegenwoordig is dit de normaalste zaak van de wereld om je mobiel op vakantie net zo te gebruiken als thuis, maar denk je op dat moment wel na wat dit doet met je dataverbruik? Dagelijks worden gebruikers van data in het buitenland bij thuiskomst ‘verrast’ door (hele) hoge rekeningen. Let daarom extra goed op in het buitenland en lees onderstaande tips voordat je op vakantie gaat om dit te voorkomen.
 

Check voor vertrek de internationale tarievenlijst
Al ruim een jaar kun je je databundel gebruiken binnen de EU. Ook zijn er nog een aantal extra (populaire) vakantiebestemmingen binnen Europa toegevoegd. Maar niet ALLE landen in Europa vallen er onder. Kijk daarom voor de zekerheid hier of je vakantiebestemming er bij staat. Staat je land er niet bij kijk dan naar de internationale tarieven in ditzelfde document en voorkom nare verassingen. 

Verversen op achtergrond verspilt data
Voor sommige apps, zoals whatsapp, is het handig om deze op de achtergrond te verversen. Maar is het écht nodig dat je LinkedIn real-time ververst? Gemiddeld hebben we bijna 100(!) applicaties op onze smartphone, waarvan de meeste automatisch verversen op de achtergrond. Via instellingen op je smartphone kun je dit per applicatie instellen. Kost je even 15 minuten van je tijd om dit in te stellen, maar het is de moeite meer dan waard. Daarnaast geeft je smartphone ook inzichten welke apps de dataslurpers zijn zodat je ook in Nederland je verbruik kunt beperken.

Zet af en toe je data uit
Dit klinkt eng, maar dat is het echt niet. Integendeel. Even geen mailtjes, Whatsappjes en binnenkomende Facebook-berichten, maar intens genieten van het moment.

Dus weg die telefoon, voetjes in het zand en kom heerlijk tot rust op vakantie!

< Terug