Nieuws


28 Feb 2017   Trefkoel Groningen

Ons bedrijf is betrokken bij de nieuwbouw van het project De Trefkoel in Groningen.
Samen met opdrachtgever en goede collega VIB netwerken zijn we verantwoordelijk voor de cat6A data bekabeling voor o.a. de WiFi voorziening door het hele gebouw. 

De Trefkoel maakt deel uit van de herstructurering en versterking van het centrumgebied van de wijk Paddepoel, een uitbreidingswijk uit de jaren 50-60. De locatie is gelegen tegenover het winkelcentrum aan de Zonnelaan, een belangrijke ontsluitingsweg.
De bouw van De Trefkoel gebeurt in twee fasen die beide onderdeel zijn van de door KENK ontworpen stedenbouwkundige herstructurering. De eerste fase, een woongebouw met 73 huur- en zorgwoningen met voorzieningen, is in 2014 opgeleverd. De tweede fase betreft een herzien ontwerp voor een nieuw programma van 445 studentenwoningen en 20 woningen voor jongeren. Dit programma is ondergebracht in twee bouwmassa's namelijk een middelhoog bouwblok en een 50 meter hoge woontoren. De hoogbouw markeert de belangrijke positie van het plan binnen de wijk Paddepoel. Kenmerkend aan het plan is de gelede opbouw en de setbacks; hierdoor ontstaat een karakteristiek beeld met diverse woningtypes en buitenruimten. Op de begane grond komen commerciële ruimten en gemeenschappelijke voorzieningen voor de studenten zoals een wasserette met coffee corner.

< Terug