Scherpe beelden met slimme IP-camera's


Dankzij steeds snellere internetverbindingen hebben IP-systemen de (bewakings)markt veroverd.

De door Faber Data & Telecom geleverde IP-cameratechniek biedt niet alleen duidelijk beeld onder ook kritische omstandigheden, maar maakt daarnaast allerlei slimme toepassingen mogelijk.

De gebruikte lenzen in combinatie met opnamesensoren en processoren maken het verschil in beeldkwaliteit. Een goed functionerende IP-camera kan beelden opnemen met een zeer hoge resolutie. Hierdoor kan er extra ingezoomd worden zonder veel kwaliteitsverlies. De verschillende lenzen (voor observatie overdag en 's nachts) zorgen ervoor dat de camera optimaal waarneemt, onder alle omstandigheden.
 
Sommige IP-camera’s kunnen zelfstandig inzoomen wanneer zij onregelmatigheden waarnemen. Dankzij hoge resoluties zijn er scherpe opnames mogelijk, ook wanneer de (weers)omstandigheden tegenzitten. Daarnaast kunnen deze slimme camera’s bijvoorbeeld ook auto’s of personen volgen.
    
Inloggen
U kunt altijd op uw eigen netwerk inloggen om te zien wat er gebeurt, waar ter wereld u zich ook bevindt. Zo kunt u bijvoorbeeld na een melding beelden terugkijken. Ook bijvoorbeeld de bedrijfsdeur sluiten, hekwerk openen, thuis vanuit de stoel, is een gemak binnen handbereik dat mogelijk is dankzij internet. En het kan allemaal met de smartphone.
 
Datastroom
Dat hoge resoluties en geavanceerde mogelijkheden extra capaciteit vraagt van uw datanetwerk of server is logisch. Maar met de juiste inrichting is dat geen enkel probleem. De datastroom kan bijvoorbeeld goed in de hand worden gehouden door alleen op geselecteerde tijden op te nemen of alleen datgene wat in een bepaald gedeelte van het beeld beweegt op te nemen. Wanneer daarbij de beelden op een aparte server worden bewaard, heeft u een uitstekende oplossing gevonden om uw bedrijf optimaal te beveiligen en te beschermen.