Faber Telecom & Data 
Al ruim 25 jaar zorgen wij met inzet en motivatie bij een gevarieerd scala van klanten voor de juiste bereikbaarheid. Onze betrokken dienstverlening bieden we aan in een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. Een uitstekende service beschouwen wij daarbij als vanzelfsprekend.
 
Telecom
In de jaren die wij nu bestaan hebben wij vele technieken voorbij zien komen zoals analoog, digitaal met ISDN en nu de IP techniek. Wij beschikken hierdoor over een unieke expertise, waarmee wij uw wensen op de juiste wijze kunnen vertalen naar de moderne stand van zaken. We stellen ons daarbij resultaatgericht op. U krijgt van ons geen kletspraatjes over wat er allemaal kan maar denken met u mee en bieden een oplossing die u nodig heeft.
Als dealer van o.a. Panasonic, Aastra, Gigaset en Yealink leveren wij gegarandeerd de beste communicatie oplossingen voor iedere situatie.
 
Er zijn in de data- en telecombranche verschillende ontwikkelingen gaande. Een daarvan is de verschuiving naar de gehoste omgeving. Hierbij heeft u zelf geen serverapparatuur meer staan maar wordt alles verzorgd vanuit een datacentrum. Wij hebben er voor gekozen zaken te doen met providers die innovatief zijn en ook de kracht hebben om verder te ontwikkelen en te groeien. Daarmee kunnen we niet altijd de laagste prijs bieden maar wel de aantrekkelijkste oplossing leveren.
 
Vaak wordt verkondigd dat de traditionele centrales ‘uit’ zijn. Dat is niet de juiste weergave van de nieuwe werkelijkheid; ze zijn een hele andere richting in gegroeid.
Tegenwoordig zijn het geavanceerde IP servers die naast geavanceerde functies tevens de spraak afhandelen.
Met onze grote kennis en ervaring kunnen wij u over beide oplossingen voorlichten.
 
Camerasystemen
IP systemen veroveren de laatste jaren heel snel een groot stuk van de bewakingsmarkt die tot voor kort werd gedomineerd door uitsluitend analoge camera's. De nieuwe techniek biedt, afhankelijk van de resolutie, veel scherpere plaatjes dan de beste analoge systemen. Er zijn heel veel verschillende merken op de markt met nog meer verschillende prijzen. Wij vertellen u graag waar het verschil in zit. Ook hier geldt: kwaliteit kost iets meer, maar je hebt dan ook wat. In het algemeen geven de meeste systemen overdag wel een fraai beeld, maar zo gauw de omstandigheden kritischer worden merkt u de verschillen.
 
Moderne toepassingen zoals camerabeelden op uw smartphone of wereldwijd via het internet zijn nagenoeg standaard.
Daarnaast biedt de ingebouwde intelligentie allerlei slimme toepassingsmogelijkheden zoals smart tracking, people counting, autozoom, bewegingsdetectie etc.


WiFi Systemen
Met het alsmaar toenemen van de snelheden en een groter aanbod aan breedbanddiensten is er in toenemende mate behoefte aan stabiele WiFi systemen. Vooral openbare ruimtes, campings en jachthavens etc. hebben graag een stabiel gasten netwerk. Bedrijven en kantoren gebruiken steeds meer draadloze apparatuur binnen het bedrijfsnetwerk.
Onze monteurs zijn getraind in het meten en aanleggen van deze systemen.  

Data infrastructuren
Tevens zijn wij gespecialiseerd in de aanleg van datanetwerken volgens de hoogste standaarden.
De toegenomen datasnelheden vereisen aanpassing aan de infrastructuur.
Waar vroeger een cat5e netwerk standaard was is nu, vooral ook met het oog op de toekomst een afgeschermd cat6A standaard sterk aan te bevelen. Steeds meer apparatuur zal in de nabije toekomst, ondanks de aanwezigheid van draadloze netwerken, worden aangesloten op het IP netwerk.
Dat de hogere snelheden strengere eisen stellen aan de aanleg van het netwerk spreekt voor zich. Waar de lagere standaarden nog vergevingsgezind zijn bij onzorgvuldige afmontage en kabel aanleg zijn de hogere standaarden onverbiddelijk.
Onverklaarbare storingen in het computer netwerk, te lage snelheden en allerlei andere gekke klachten geven veel ergernis en brengen extra kosten van uw netwerkbeheerder met zich mee. 

Met een hoge mate van zorgvuldigheid worden deze datanetwerken compleet en gecertificeerd door ons opgeleverd.
We hebben de juiste materialen en beschikken zelf over meetapparatuur om het netwerk optimaal te laten functioneren na oplevering.
Een bestaand netwerk kunt u door ons laten doormeten om erachter te komen of het nog voldoet aan de gestelde eisen.
Een onzorgvuldig gelegde kabel of slechte afmontage leidt direct tot afkeuring van de meting.